Предавање ученицима ОШ „Бранко Радичевић“ Голубац

Ученици 7. и 8. разреда Основне школе „Бранко радичевић“ из Голупца посетили су 14. октобра изложбу фотографија „Геопарк Ђердап – Путовање кроз први и једини геопарк у Србији“ која се налази у Народној библиотеци „Вељко Дугошевић“ у Голупцу.

Међународни дан смањења ризика од катастрофа у Геопарку Ђердап

Међународни дан смањења ризика од катастрофа, 13. октобар, Управљач Геопарка Ђердап, ЈП „Национални парк Ђердап“ обележио је предавањем Природни хазарди на подручју Геопарка Ђердап, којем су присуствовали представници ЈКП „Доњи Милановац“, Центар за културу Доњи Милановац, ТОО Мајданпек, Техничка школа Мајданпек, Одељење у Доњем Милановцу, „Аграр Пореч“ Доњи Милановац и други.

Међународни дан смањења ризика од катастрофа

Међународни дан смањења ризика од катастрофа, 13. октобар, обележава се од 1989. године, када је на Генералној скупштини Уједињених нација одлучено да се промовише глобална култура свести о ризику и смањењу катастрофа.

Интерактивна радионица о диносаурусима

Поводом обележавања Дана геодиверзитета, деца из Предшколске установе „Марија Мунћан“ из Доњег Милановца, присуствовала су дана 7. октобра интерактивној радионици о диносаурусима. Предавање, разговор и игру Пронађи пут до хране за диносауруса, извео је геолог Националног парка.

„Моја прва плата”

ЈП „Национални парк Ђердап“ учествује у програму „Моја прва плата” који спроводи Национална служба за запошљавање и објављује следеће радне позиције за које кандидати заинтересовани за програм „Моја прва плата“ могу да се пријаве на порталу Моја прва плата до 31. октобра 2022. године.

Међународни дан геодиверзитета

Геодиверзитет је основа свих станишта на Земљи, чувар геолошког наслеђа које показује не само динамику развоја Земљине коре већ и какве су биле форме животе током геолошког времена.

Конференција Европских геопаркова у Вербанији (Италија)

У Ломбардији, на језеру Мађоре, у граду Вербанија одржана је 16. Конференција Европских геопаркова од 26. до 30.9.2022. године. Тема конференције је била „Природа, култура и одрживост под климатским и променама животне средине“.

Михољски сусрети села, Добра 2022.

Традиционална манифестација „Михољски сусрети села“ коју организује Туристичка организација Голубац, уз подршку Министарства за бригу о селу Републике Србије, ове године одржана је од 2-3. Октобра у селу Добра.