Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa u Geoparku Đerdap

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, 13. oktobar, Upravljač Geoparka Đerdap, JP „Nacionalni park Đerdap“ obeležio je predavanjem Prirodni hazardi na području Geoparka Đerdap, kojem su prisustvovali predstavnici JKP „Donji Milanovac“, Centar za kulturu Donji Milanovac, TOO Majdanpek, Tehnička škola Majdanpek, Odeljenje u Donjem Milanovcu, „Agrar Poreč“ Donji Milanovac i drugi.

Interaktivna radionica o dinosaurusima

Povodom obeležavanja Dana geodiverziteta, deca iz Predškolske ustanove „Marija Munćan“ iz Donjeg Milanovca, prisustvovala su dana 7. oktobra interaktivnoj radionici o dinosaurusima. Predavanje, razgovor i igru Pronađi put do hrane za dinosaurusa, izveo je geolog Nacionalnog parka.

„Moja prva plata”

JP „Nacionalni park Đerdap“ učestvuje u programu „Moja prva plata” koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje i objavljuje sledeće radne pozicije za koje kandidati zainteresovani za program „Moja prva plata“ mogu da se prijave na portalu Moja prva plata do 31. oktobra 2022. godine.

Međunarodni dan geodiverziteta

Geodiverzitet je osnova svih staništa na Zemlji, čuvar geološkog nasleđa koje pokazuje ne samo dinamiku razvoja Zemljine kore već i kakve su bile forme živote tokom geološkog vremena.

Miholjski susreti sela, Dobra 2022.

Tradicionalna manifestacija „Miholjski susreti sela“ koju organizuje Turistička organizacija Golubac, uz podršku Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije, ove godine održana je od 2-3. Oktobra u selu Dobra.